Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Dec.2023, 17:11

Русија: Дума проширила овлашћења председника државе

Руска Дума усвојила је закон којим се проширују овлашћења руског председника и омогућава му се да предузима мере у случају непријатељских активности страних држава. Фото: Танјуг/Shutterstock.com/Sergei Sokolnikov, ilustracija Усвојеним документом се мења закон о мерама против непријатељских акција >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Сједињених Америчких Држава и других страних држава, преноси агенција РИА Новости.
Сада се такве мере могу применити и на земље које врше непријатељске акције против Русије, као и на организације, званичнике и грађане ових земаља који су укључени у такве акције.
Нови закон проширује овлашћења председника Руске Федерације да предузима адекватне мере, уз истовремено појашњење да ће се оне сада користити и за обезбеђивање економског суверенитета и економске безбедности земље, као и за обезбеђење финансијске стабилности. Председнику је, између осталог, овим законом додељено право да уведе привремено управљање покретном и непокретном имовином која се налази на територији Руске Федерације, као и хартијама од вредности, уделом у овлашћеном (акционарском) капиталу руских правних лица и имовином лица из непријатељских страних држава.
Шеф државе ће такође моћи да покрене посебан поступак за одузимање средстава, хартија од вредности и друге имовине која, у оквиру одговарајућих мера, подлежу кредитирању посебних рачуна, укључујући и заплене и предузимање других мера.
Ове измене ступају на снагу одмах по званичном објављивању закона и примењиваће се ретроактивно од 24. фебруара 2022. године.
Putin sa brojnom delegacijom doputovao u UAE, sastanak sa Al Nahjanom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Русија: Дума проширила овлашћења председника државе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.