Рецепт дана: Јесењи рижото

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Dec.2023, 06:12

Рецепт дана: Јесењи рижото

Откријте неодољив јесењи рецепт и припремите јело које ће освојити ваша чула. Фото: Pixabay/Einladung_zum_Essen Састојци: 180 грама пиринча за рижото ¼ округле црвене ротквице ¼ средњег црвеног лука 1 литар супе од поврћа 1 мала јабука 10-15 ољуштених бадема 1 прстохват ђумбира 3 кашике екстра >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << девичанског маслиновог уља со бибер Припрема: Очистите и оперите црвени купус. Исеците га на танке траке. Очистите црвени лук и поделите га на четири дела. За припрему рижота биће вам потребна само четвртина црног лука. Сипајте две кашике екстра девичанског маслиновог уља у велики тигањ или шерпу који иначе користите за припрему рижота. Загрејте уље и додајте лук. Лагано пожутите мешањем дрвеном кашиком. Додајте пиринач и динстајте на јакој ватри око три секунде и добро промешајте да се не залепи за дно тигања. Затим додајте већ исечени црвени купус. Добро промешајте и почните да сипате део супе. Очекујте око 20 минута кувања укупно. Јабуку ољуштите, исеците на коцкице и додајте после око 5 минута кувања заједно са још супе. Сачекајте да рижото буде напола скуван ако желите да јабука остане хрскава. Не заборавите да рижото зачините ђумбиром у праху, црним бибером (још боље ако је свеже млевен) и сољу. Пратите кување рижота и повремено промешајте, а по потреби додајте још мало чорбе од поврћа. Посебно исецкајте шаку бадема и тостирајте неколико целих бадема у тигању. Када је рижото готов, умешајте екстра дјевичанско маслиново уље и обогатите га сецканим бадемима. Послужите рижото од црвеног радића на тањирима и украсите са неколико целих бадема.
Пријатно!
Stari pekarski trik: Dodajte jedan sastojak u hleb i on će biti svež i do tri dana, a ukus će vas oduševiti

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Рецепт дана: Јесењи рижото се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.