Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Dec.2023, 06:12
Рецепт дана: Јесењи рижото
Откријте неодољив јесењи рецепт и припремите јело које ће освојити ваша чула.
Фото: Pixabay/Einladung_zum_Essen
Састојци:
180 грама пиринча за рижото
¼ округле црвене ротквице
¼ средњег црвеног лука
1 литар супе од поврћа
1 мала јабука
10-15 ољуштених бадема
1 прстохват ђумбира
3 кашике екстра >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << девичанског маслиновог уља
со
бибер
Припрема:
Очистите и оперите црвени купус. Исеците га на танке траке. Очистите црвени лук и поделите га на четири дела. За припрему рижота биће вам потребна само четвртина црног лука. Сипајте две кашике екстра девичанског маслиновог уља у велики тигањ или шерпу који иначе користите за припрему рижота. Загрејте уље и додајте лук. Лагано пожутите мешањем дрвеном кашиком. Додајте пиринач и динстајте на јакој ватри око три секунде и добро промешајте да се не залепи за дно тигања. Затим додајте већ исечени црвени купус. Добро промешајте и почните да сипате део супе. Очекујте око 20 минута кувања укупно. Јабуку ољуштите, исеците на коцкице и додајте после око 5 минута кувања заједно са још супе. Сачекајте да рижото буде напола скуван ако желите да јабука остане хрскава. Не заборавите да рижото зачините ђумбиром у праху, црним бибером (још боље ако је свеже млевен) и сољу. Пратите кување рижота и повремено промешајте, а по потреби додајте још мало чорбе од поврћа. Посебно исецкајте шаку бадема и тостирајте неколико целих бадема у тигању. Када је рижото готов, умешајте екстра дјевичанско маслиново уље и обогатите га сецканим бадемима. Послужите рижото од црвеног радића на тањирима и украсите са неколико целих бадема.
Пријатно!
Stari pekarski trik: Dodajte jedan sastojak u hleb i on će biti svež i do tri dana, a ukus će vas oduševiti
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Јесењи рижото се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.