Камерон разговарао са Ванг Јием о унапређењу односа две земље

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Dec.2023, 20:57

Камерон разговарао са Ванг Јием о унапређењу односа две земље

Британски министар спољних послова Дејвид Камерон разговарао је данас са кинеским колегом Ванг Јијем о унапређењу односа две земље. FOTO: James Manning/PA via AP „Разговарали смо о обостраној намери да имамо конструктиван однос, о ситуацији у Израелу и Гази и о руској илегалној инвазији >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на Украјину. Велика Британија ће наставити да сарађује са Кином тамо где је могуће унапредити заједничке интересе“, написао је Камерон на платформи X (Твитер).
Именовање бившег британског премијера Камерона прошлог месеца за министра спољних послова, изазвало је забринутост међу неким посланицима у његовој Конзервативној партији о томе шта би то значило за приступ владе Кини.
Као премијер, Камерон је најавио „златну еру“ у односима са Кином 2015. године, за шта је актуелни британски премијер Риши Сунак рекао да је готово.
Сунак је, уместо тога, настојао да уравнотежи интересе националне безбедности са бољом сарадњом у трговини и климатским променама.
Halevi: Prešli smo u treću fazu kopnene operacije, opkoljen Kan Junis

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Камерон разговарао са Ванг Јием о унапређењу односа две земље се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.