Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Dec.2023, 11:17

Стари пекарски трик: Додајте један састојак у хлеб и он ће бити свеж и до три дана, а укус ће вас одушевити

Испробајте рецепт за најукуснији хлеб. Фото: Pexels/Pixabay Чувени пекарски трик помоћи ће да лепиње, хлеб и пите буду свежи и по 3 дана. Потребна вам је једна намирница и добар рецепт. Довољно је да додате само један састојак и да ваше пециво буде савршено.
Он помаже код свих врста >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << теста, а у питању је скроб. Ако њега додате у тесто, оно ће бити прозрачније, а лепиње и пите укусније и свежије. Оно што је битно да урадите је да помешате скроб са брашном, па да тако додате у тесто, а не да га додајете са неким другим састојцима.
Рецепт за најукуснији хлеб Потребни састојци:
-500 грама брашна
-кесица сувог квасца
-300 мл млаке воде
-две равне кашичице соли
-2 кашике маслиновог уља
Припрема: У већу посуду додајте суви квасац, брашно, млаку воду, со и маслиново уље, па умесите глатко тесто. По потреби, додајте мало брашна док месите.
Тесто преместите у посуду коју сте претходно премазали маслиновим уљием, прекријте крпом и оставите да одстоји око сат времена, све док дупло не нарасте.
Нарасло тесто пребаците на побрашњену површину, па га поново замесите и на крају ставите у науљени плех, па оставите тесто око 30 минута да још мало надође. Пре него што хлеб ставите у рерну, направите неколико резова ножем по површини.
Пеците у претходно загрејаној рерни на 200 °С и пеците око 45 минута, односно све док хлеб не добије лепу златкасту боју. Извадите хлеб, умотајте га у крпу и оставите пар минута да се охлади.
Da li je slanina zdrava?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Стари пекарски трик: Додајте један састојак у хлеб и он ће бити свеж и до три дана, а укус ће вас одушевити се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.