Отварање боловања у Немачкој – телефоном

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Dec.2023, 09:57

Отварање боловања у Немачкој – телефоном

Од 7. децембра Немачка планира да уведе нову регулативу која ће суштински променити досадашњи систем издавања потврда о привременој неспособности за рад, односно дознака за боловање, преносе немачки медији. Фото: Unsplash/kelli_mcclintock Ово је већ позната мера из најјаче фазе пандемије: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << отварање боловања телефоном.
Ова пракса, која је требало да буде укинута када нестане ковид 19, сада би могла да се примењује трајно. Такав потез би могао донети дугорочне промене у начину на који људи добијају боловање, чинећи приступ медицинској подршци флексибилнијим.
Бундестаг је прошле године одлучио да га трајно уведе, али је примена ове уредбе одложена.
Заједнички комитет првобитно је планирао да смернице буду постављене до краја јануара. Међутим, стање у лекарским ординацијама захтева убрзану примену ове уредбе. У Савезној заједничкој комисији објашњавају да уредба ступа на снагу чим буде усвојена.
Нова уредба омогућава да се телефоном потврде све болести за које се не очекује да буду озбиљне, под условом да ординација познаје пацијента и да се може непобитно утврдити идентитет позиваоца.
То значи да пацијенти могу да се лече код куће када су болесни без одласка у ординацију.
Cena zlata dostigla najveću vrednost u istoriji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Отварање боловања у Немачкој – телефоном се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.