Гутереш: Људи у Гази којима је наређена евакуација немају куд безбедно да оду

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Dec.2023, 09:47

Гутереш: Људи у Гази којима је наређена евакуација немају куд безбедно да оду

Генерални секретар УН Антонио Гутереш изјавио је да становници Појаса Газе којима је наређено да се евакуишу немају куд безбедно да оду и поново истакао потребу за несметаном и континуираном доставом хуманитарне помоћи. Фото: Танјуг/AP/Craig Ruttle Генерални секретар позива све >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << стране да поштују своје обавезе према међународном хуманитарном праву, наведено је у изјави Стефана Дужарика, портпарола генералног секретара УН.
УН настављају да апелују на израелске снаге да избегну даље акције које би погоршале ионако катастрофалну хуманитарну ситуацију у Гази и да поштеде цивиле од веће патње.
Цивили, укључујући здравствене раднике, новинаре и особље УН, као и цивилна инфраструктура морају бити заштићени у сваком тренутку, наглашава се у изјави.
Додаје се да је генерални секретар озбиљно забринут и због ескалације насиља на Западној обали, укључујући интензивирање израелске операције, велики број смртних случајева и хапшења, пораст насиља међу досељеницима и нападе Палестинаца на Израелце.
Генерални секретар је поновио позив на одрживи хуманитарни прекид ватре у Гази и безусловно и тренутно ослобађање свих преосталих талаца.
Галант: Судбина Хамаса у јужној Гази биће гора него на северу

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Гутереш: Људи у Гази којима је наређена евакуација немају куд безбедно да оду се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.