Израел спрема систем водених пумпи како би истерао борце Хамаса из тунела

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Dec.2023, 08:45

Израел спрема систем водених пумпи како би истерао борце Хамаса из тунела

Израел припрема велики систем водених пумпи које би могао да употреби за плављење тунела Хамаса испод Појаса Газе, у покушају да из њих истера борце те палестинске милитантне групе, јавио је данас Ројтерс позивајући се на америчке медије. Фото: Танјуг/AP/Petros Giannakouris Средином новембра, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << израелска војска је завршила постављање најмање пет пумпи око два километра северно од избегличког кампа Ал-Шати, које би могле да избаце хиљаде кубних метара воде на сат, и тако поплаве тунеле палестинских милитаната за неколико недеља, објавио је у понедељак Волстрит џорнал, позивајући се на америчке званичнике.
Није познато да ли це Израел размотрити употребу пумпи, пре него што сви таоци, које држи Хамас од почетка сукоба, буду ослобођени, наводи се у извештају.
Хамас је раније саопштио да држи заробљенике на „безбедним местима и тунелима“.
Неименовани амерички званичник је рекао да има смисла да Израел онеспособи ове тунеле и да та земља истражује низ начина како би то могла да спроведе.
Волстрит џорнал наводи да је званичник израелске војске одбио да коментарише план за плављење тунела, али је рекао да „војска ради на уништавању Хамасових терористичких способности на више начина, користећи при томе различите војне и техничке алате“.
Према америчком листу, Израел је обавестио САД о овој опцији прошлог месеца, али у Вашингтону у овом тренутку не знају колико је влада премијера Бењамина Нетанијахуа близу спровођења овог плана.
Како су саопштили амерички званичници, Израел није донео коначну одлуку да ли да настави са овим планом или да од њега одустане, преноси Ројтерс.
Француска испоручује Јерменији 50 оклопних возила Бастион

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Израел спрема систем водених пумпи како би истерао борце Хамаса из тунела се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.