МултиС – ЈА МОГУ СВЕ трибина у Културној станици Еђшег

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Dec.2023, 08:36

МултиС – ЈА МОГУ СВЕ трибина у Културној станици Еђшег

МултиС – ЈА МОГУ СВЕ трибина биће одржана 5. децембра у 12.00 часова у Културној станици Еђшег. Фото: Промо Трибина „МС – ја могу све“, организује „МултиС“ Удружење оболелих од мултипле склерозе ЈБО.
Трибина ће се одржати у уторак, 5. децембра у Културној станици Еђшег са почетком >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у 12.00 часова.
Трибину организујемо поводом 3. децембра, међународног дана особа са инвалидитетом.
Трибина је финансијски подржана на другом Јавном конкурсу за доделу средстава из буџета града Новог Сада у области социјалне заштите 2023. године.
„МултиС“ удружење „МултиС“ Удружење оболелих од мултипле склерозе основано је 21.септембра 2021. године као добровољна, невладина, нестраначка и недобитна организација. Осована је на неодређено време и окупља лица оболела од мултипле склерозе. Уружење је чланица Друштва мултипле склерозе Војводине.
Удружење „МултиС“ од дана оснивања непрекидсно ради на:
окупљању оболелих од мултипла склрерозе остваривању и унапређивању циљева у области здравствене , социјалне и правне заштите сигурности , образовног, едукативног и културног рада организовања активности на квалтетниој психо-физичкој способности чланства и рад на унапређењу свих активности који доприносе бољем положају ове категорије инвалида у свим токовима друштвеног живота Удружење у свом сатаву тренутно има 300 чланова , 250 чланова живе на територији општине Нови Сад, преосталих 50 чланова живе на териториији ЈБО углавном у општинама Врбас, Темерин и Беочин.
Удружерње је 2006. Године постало званично редовни корисник буџета Града Новог Сада. Од тог доба имамо стално зпослено лице за административне послове и редовно финансирање активности удружења. Исте године смо добили и пословни простор на коришћење, 2010 г. добили смо Комби возило од Града Новог Сада које користимо за превоз чланова на активности и одлске код лекара или у бању на лечење.
Удружење ради сваки дан од 7-14 часова, у њему организујемо сваког уторка дружење чланова ради социјалне подршке. У истиом простору организујемо предавања и радионице (едукативног, креативног или забавног типа). Чланови радо долазе у удружење.
Циљеви и задаци удружења Удружење спроводи активности на унапређењу положаја оболели од мултипла склерозе као особа са инвалидиттом, Залаже се за прихватање европских и међународних стандарда, принципа и докумената у области инивидуалности и њихову примену на целој територији Републике Србије Спроводи активности на подизању свести о положају и првима особа са инвалидитетом Активно делује на стварању услова приступачног животног окружења и отклањање свих врста баријера у друштву Подстиче заједништво, равноправост, солидарност и координацију активности међу чллановима удружења Подстиче евидентирање особа оболелих од мултипле склерозе и низ других активности. Projekcija španskog filma „Savršen zločin“ u Kulturnoj stanici Svilara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак МултиС – ЈА МОГУ СВЕ трибина у Културној станици Еђшег се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.