Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Dec.2023, 10:20

Загрејте се у хладним данима: Поред куваног вина у томе вам може помоћи и кувани џин, а ово је рецепт

Зимске ноћи и шетње градским тргом подсећају на мирис куваног вина и медењака са циметом, као и популарног „куртош“ колача. Међутим, на новосадском „Зимзеленду“ сада имате могућност да пробате и неколико новина као што су кувана ракија и кувани џин, за све који желе да се додатно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << загреју у хладним данима. Фото: Freepik У наставку вам доносимо рецепте за ове напитке:
За кувани џин ће вам бити потребно: 1 литар воде
1 литар сока од квалитетне јабуке
џин 0.7л боца
3 штапића цимета
15 каранфилића
1 поморанџа
1 кашика меда
Начин припреме:
Очистите поморанџу од коре у усцедите сок из ње. Помешајте сок од поморанџе са соком од јабуке, водом, медом и зачинима. Загрејте све састојке око 20 минута без кључања. Затим, полако додајте џин у малим количинама. Све то кувајте 10 минута.
За кувану ракију ће вам требати следећи састојци: 1 кашика шећера
200мл ракије
100мл воде
Начин припреме:
У џезву ставити шећер да се истопи, помешати. Залити ракијом, разблажити водом. Оставити да узври и сипати у чаше.
За кувано вино набавите: 1 литар црног вина
1 пакетић коре цимета или кесица млевеног
неколико каранфилића
150-200 мл воде
5-7 кашичица шећера
кора поморанџе
Начин припреме:
У воду растопити шећер, додати цимет, каранфилиће, кришку поморанџе и кувати док пола воде не испари. Улити вино и загрејати до кључања.
Послужити и уживати.
Recept dana: Carska svinjetina iz rerne

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Загрејте се у хладним данима: Поред куваног вина у томе вам може помоћи и кувани џин, а ово је рецепт се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.