Направите најукуснији пире кромпир

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Dec.2023, 10:00

Направите најукуснији пире кромпир

Уз помоћ ових савета пире кромпир ће увек бити савршено пенаст и укусан. Фото: Pexels/Ruslan Khmelevsky Кад је у питању пире кромпир, омиљени оброк који воле и најмлађи, често нам се чини како ту збиља немамо што да погрешимо, али неретко се догоди да на крају нисмо 100 посто задовољни укусом.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Овај популарни прилог од кромпира не одузима пуно времена за припрему, али то не значи да је једноставно направити га.
Пире кромпир по узору на оне из најбољих ресторана захтева посвећеност и познавање неколико трикова уз помоћ којих ћете избећи лепљиви, воденасти или безукусни оброк.
О чему морате водити рачуна при припреми пире кромпира:
Увек посолите воду у којој кувате кромпир Кад се крумпир скува, грануле скроба набубре и упије воду, уколико сте у воду претходно додали со. Со је увек добро додати у воду на самом почетку, јер, не само да ће пире бити укуснији, већ ће вам на крају бити потребна много мања количина соли.
Добро процедите кромпир након кувања Након кувања добро исцедите сву воду у којој су се кромпири кували, како се не би претворили у воденасту кашу. Можете чак тако оцеђене кромпире да вратите у празну шерпу и угреје те их минут, два на штедњаку, како би били потпуно сухи и спремни за даљну припрему.
Кромпир немојте стављати у врућу воду Потопите их у хладну воду, додајте со и чекајте да вода проври, а потом смањите ватру. Ако кромпире кувате од почетка у врућој води, врло вероватно се неће равномерно скувати. Спољни слој кромпира ће се почети да се распада, док ће унутрашњост остати сирова.
Користите погрешан прибор Кромпири су препуни скроба, што значи да их не треба превише миксати и гњечити. Уколико користите миксер или блендер, скроб се згусне и претвара у лепљиву масу, зато се радије послужите обичном виљушком или гњечилицом за кромпир. И нежно мешајте како на крају не бисте добили нимало привлачну лепљиву масу.
Маслац и млеко нека одстоје на собној температури Увек пустите маслац да одстоји на собној температури пре него што га отопите у врућем кромпиру, а затим додајте топло млеко или павлаку које ће се много лакше сјединити с кромпиром и неће га охладити.
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Направите најукуснији пире кромпир се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.