Рецепт дана: Царска свињетина из рерне

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Dec.2023, 06:13

Рецепт дана: Царска свињетина из рерне

Фино, лепљиво и тражи још, тако бисте у неколико речи могли да опишете рецепт  који у истом тањиру комбинује свињетину, кестење и спанаћ. Фото: Pixabay/Shutterbug75 Састојци: 1 килограм свињског меса 2 лука 4 чена белог лука 4 гранчице тимијана 1 јабука 150 милилитра пилећег темељца 800 грама >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << куване леблебије 150 грама куваног или печеног кестења 240 грама младог спанаћа со бибер Припрема: Месо исеците на кришке и зачините сољу и бибером. Исеците лук, ољуштите бели лук. Одвојите листове од тимијана. Огулите јабуку и исеците је на коцкице. Огулите кестене и ситно их исецкајте. Загрејте рерну на 180 степени Целзијуса. У велики тигањ или шерпу ставите уље на средњу ватру и пржите месо 10 минута, а затим га извуците на тањир. Пропржите лук, па додајте чен белог лука, мајчину душицу и јабуку и пржите два минута и вратите месо. Пребаците у посуду за рерну, поклопите и пеците 30-40 минута. Месо треба да буде мекано, а сок од печења треба смањити, али не у потпуности. Залијте темељцем, додајте леблебије, кестење и спанаћ, поклопите и вратите у рерну на пет минута, док спанаћ не увене. Оставите да одстоји неколико минута, а затим послужите уз прилог по жељи.
Пријатно!
Evo zašto je dobro da spavate svake noći 8 sati

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Царска свињетина из рерне се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.