Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Dec.2023, 06:13
Рецепт дана: Царска свињетина из рерне
Фино, лепљиво и тражи још, тако бисте у неколико речи могли да опишете рецепт који у истом тањиру комбинује свињетину, кестење и спанаћ.
Фото: Pixabay/Shutterbug75
Састојци:
1 килограм свињског меса
2 лука
4 чена белог лука
4 гранчице тимијана
1 јабука
150 милилитра пилећег темељца
800 грама >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << куване леблебије
150 грама куваног или печеног кестења
240 грама младог спанаћа
со
бибер
Припрема:
Месо исеците на кришке и зачините сољу и бибером. Исеците лук, ољуштите бели лук. Одвојите листове од тимијана. Огулите јабуку и исеците је на коцкице. Огулите кестене и ситно их исецкајте. Загрејте рерну на 180 степени Целзијуса. У велики тигањ или шерпу ставите уље на средњу ватру и пржите месо 10 минута, а затим га извуците на тањир. Пропржите лук, па додајте чен белог лука, мајчину душицу и јабуку и пржите два минута и вратите месо. Пребаците у посуду за рерну, поклопите и пеците 30-40 минута. Месо треба да буде мекано, а сок од печења треба смањити, али не у потпуности. Залијте темељцем, додајте леблебије, кестење и спанаћ, поклопите и вратите у рерну на пет минута, док спанаћ не увене. Оставите да одстоји неколико минута, а затим послужите уз прилог по жељи.
Пријатно!
Evo zašto je dobro da spavate svake noći 8 sati
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Царска свињетина из рерне се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.