Председник Вучић дочекао испред Палате „Србија“ италијанску премијерку Мелони

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Dec.2023, 15:36

Председник Вучић дочекао испред Палате „Србија“ италијанску премијерку Мелони

Председник Србије Александар Вучић данас је испред Палате „Србија“ дочекао италијанску премијерку Ђорђу Мелони која борави у једнодневној посети Србији. Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић Премијерка Италије дочекана је уз највише државне почасти, црвени тепих, интонирање химни >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << две земље и почасни строј гарде Републике Србије.
Ово је њена прва посета Србији откако је изабрана на место премијера Италије.
Поред Вучића, италијанску премијерку дочекали су и први потпредседник Владе и министар иностраних послова Ивица Дачић, као и министар финансија Синиша Мали.
Вучић и Мелони ће затим имати тет-а-тет састанак, након чега су предвиђене изјаве за медије.
Вучић је пре два дана у Дубаију рекао да очекује срдачан разговор са италијанском премијерком.
На питање да ли ће тема разговора бити и могућност да се Италија активније укључи у преговоре са Приштином о чему је раније говорила Мелони, Вучић је за РТС рекао да ће и то бити тема, али и билатерална сарадња две земље и економски односи.
„Италија је један од најзначајнијих партнера, очекујем срдачан, добар разговор. Хвала Ђорђи Мелони што долази у Србију и то долази право из Дубаија и то је добра вест за људе у нашој земљи. То показује и како је Србија позиционирана и како има поштовање у свим деловима света и верујем да су то важне ствари“, рекао је Вучић.
Председник је рекао да је посета Мелони важна за наше политичке односе и даљу подршку Италије напретку Србије на путу ка ЕУ, али и због тога јер је Италија други у ЕУ најзначајнији партнер Србије, а трећи најзначајнији партнер Србије укупно.
Мелони је прва жена премијер у Италији, а на тој функцији је од октобра 2022. године, када је преузела дужност од одлазећег премијера Марија Драгија.
 
Miletić: Poseta Đorđe Meloni važna zbog političke, ekonomske i vojne saradnje

Преузмите андроид апликацију.
 
 
Чланак Председник Вучић дочекао испред Палате „Србија“ италијанску премијерку Мелони се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.