Све што треба да знате о шетању паса зими

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Dec.2023, 15:01

Све што треба да знате о шетању паса зими

У неким деловима земље током децембра могао би да падне снег, а то може бити проблем ако имате пса,  па ево све што треба да знате о шетању паса зими. Фото: Pixabay/Pezibear Извођење пса у шетњу важно је за здравље вашег крзненог пријатеља. То је лако учинити када је време ведро и топло, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << али шта се дешава зими?
Хладно зимско време утиче на све нас, а многи одлучују да се умотају у топле слојеве и остану у кући кад год могу.
Ако вам је превише хладно, не би требало да буде изненађење да излазак у шетњу зими може бити опасан и за вашег пса. Када је прехладно шетати пса зими?
Како хладноћа утиче на вашег пса зависи од његове величине и дебљине длаке – велики пси могу боље да подносе хладноћу од ситних или раса без крзна.
На пример, расе са дебелом длаком попут сибирских хаскија, самоједа и њуфаундленда створене су за хладније време и заправо су удобније зими него лети.
Друге расе попут хртова, који су много тањи, хладе се много брже, али и даље могу остати топли са зимским капутом за псе.
Међутим, мали или средњи пси са танком длаком могу бити у опасности ако су изложени температурама од 7 степени Целзијуса или ниже.
На којој температури је опасно шетати псе? Без обзира на расу или величину, пас генерално не би требало да излази у шетњу ако је температура испод -6 степени Целзијуса.
Мали или средњи пси су у опасности од хипотермије и промрзлина када је хладније од -4 степена Целзијуса.
За веће расе или оне са дебелом длаком, температура је мање забрињавајућа док не падне на око -9 степени Целзијуса.
Без обзира на расу, ако видите свог пса како се мучи током шетње по хладном времену, то значи да му је превише хладно.
Обратите пажњу на њихово понашање јер могу да дрхте, успоре или зауставе, или цвиле и лају ако осете било какав облик непријатности.
Шта можете учинити да заштитите своје псе током хладних шетњи Баш као што се облачите по времену, облачење ваших паса за хладноћу може им помоћи током шетње.
Коришћење капута и зимских чизама су одличне идеје, међутим, имајте на уму да ваш пас можда неће увек добро реаговати на њих.
Пажљиво и полако представите капуте својим крзненим пријатељима.
Нека се упознају са капутом тако што ће га положити на земљу и ставити своје омиљене посластице на њега. Затим покушајте да их обучите да га носе тако што ћете провући главу кроз капут.
Ако почну да се осећају непријатно или да се удаљавају од капута када покушате да их обучете, покушајте други пут.
Када су у питању зимске чизме за псе, потражите парове који имају добре ђонове и сигурне чичак траке како би њихове шапе биле заштићене од смрзнутог тла.
Ако изгледају непријатно у чизмама, пажљиво обришите њихове шапе након сваке шетње да бисте уклонили све штетне супстанце као што су со и песак.
Други кораци које можете предузети да бисте заштитили своје псе у зимским шетњама укључују набавку светлеће огрлице како бисте их могли уочити у мраку.
Такође водите рачуна да редовно шишате крзно око шапа вашег пса како бисте спречили стварање ледених куглица између јастучића и прстију.
Немојте их шетати превише близу залеђених језера, бара и река јер лед можда није довољно густ да издржи њихову тежину.
Ако ипак упадну, немојте бити у искушењу да уђете за њима, јер већина паса су јаки пливачи и вероватно ће се сами извући.
Нема потребе да улазите за њима, ризикујући да још више пробијете лед.
Rase pasa koje su odlične za ljude koji pate od alergija

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Све што треба да знате о шетању паса зими се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.