Направите природне бомбоне које ће ублажити досадни кашаљ и умирити упаљено грло

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Dec.2023, 17:00

Направите природне бомбоне које ће ублажити досадни кашаљ и умирити упаљено грло

У сезони прехлада откривамо вам како да сами направите природне бомбоне које ће ублажити досадни кашаљ и умирити упаљено грло. Фото: PIxabay/stevepb Осим што су лековита бомба, ови бомбони су и одличног укуса.
Састојци за пастиле за грло: 1 шоља шећера пола шоље воде 1 кашика >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << лимуновог сока 1 кашика меда пола кашичице млевеног ђумбира четвртина кашичице млевених каранфилића.
Поступак прављења: У чинију ставите шољу шећера и пола шоље воде.
Преполовите лимун и из једне половине исцедите кашику сока у посуду (лимунов сок је богат витамином Ц) и додајте кашику меда, који има антибактеријска својства, смирује упалу грла и зауставља кашаљ.
Додајте пола кашичице млевеног ђумбира који јача имунитет, сузбија упале, ублажава бол и мучнину, а на крају додајте и четвртину кашичице млевеног каранфилића.
Ако немате млевених каранфилића, можете узети суви каранфилић и самљети их. Каранфилић смањује производњу слузи, има антисептички ефекат и пун је антиоксиданса.
Ставите посуду на ватру и добро измешајте састојке.
Када почне да кључа, поново промешајте и смањите ватру на минимум.
Пустите да лагано кључа 15 до 20 минута и с времена на време мешајте.
Док смеса кључа припремите плех и обложите га папиром за печење.
Када прође 15 до 20 минута, склоните посуду са рингле и оставите да се охлади неколико минута.
Смеша треба да буде густа, тамна и сирупаста.
Кашиком сипајте смесу у шерпу тако што ћете кашиком захватити малу количину смесе и сипати у тепсију, правећи мале овалне бомбоне. Пазите да се не опечете јер је смеша још увек веома врућа.
За прављење бомбона можете користити и кухињски шприц, али само ако сте довољно вешти јер је смеса врућа.
Када сте направили бомбоне, оставите их да се охладе 20 минута и поспите их шећером у праху, који ће спречити да се лепе једна за другу.
Затим их скините са папира и истресите у чинију да буду добро прекривене шећером у праху.
Бомбоне су сада спремне за конзумацију.
Додатни савети: Како бисте увек могли да носите бомбоне са собом и да вам буду при руци, узмите лимену кутију, обложите је папиром за печење и напуните бомбонима. Можете направити и лековито пиће, две бомбоне ставите у шољу вреле воде, оставите да се истопи, промешајте и попијте.
Ovo piće je poznato od davnina, a ima mnoge prednosti!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Направите природне бомбоне које ће ублажити досадни кашаљ и умирити упаљено грло се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.