Министарство пољопривреде објавило правилник за обуку корисника пестицида

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Dec.2023, 14:00

Министарство пољопривреде објавило правилник за обуку корисника пестицида

Министарство пољопривреде објавило је на сајту правилник о обучавању оних који у производњи користе средстава за заштиту биља, како би добили сертификате овлашћених корисника и могли да наставе да се баве производњом. Фото: Градске инфо Како је наведено у „Правилнику о програму >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и начину спровођења обуке и начину провере знања ради издавања сертификата професионалног корисника и обрасцу тог сертификата“, проверу знања ради издавања сертификата професионалног корисника организоваће Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде.
Основна обука, како је објашњено, подразумева стицање знања о безбедној примени, руковању, складиштењу, транспорту и одлагању средстава за заштиту биља и трајаће десет наставних часова.
Предвиђено је да наставни час траје 45 минута, а ресорно Министарство ће на конкурсу одредити ко ће спроводити обуку.
Провера знања ће се радити у виду писаног теста, а испит је успешно положио полазник обуке који оствари најмање 60 одсто бодова.
Биће организована и допунска обука која ће значити обнављање стеченог знања и спроводиће се после пет година од добијања сертификата професионалног корисника.
Вучевић: На изборима ће грађани одлучивати о будућности и опстанку Србије

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Министарство пољопривреде објавило правилник за обуку корисника пестицида се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.