Ово пиће је познато од давнина, а има многе предности!

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Dec.2023, 17:01

Ово пиће је познато од давнина, а има многе предности!

Златно млеко је пиће познато од давнина, које има многе предности. Фото: Pixabay/Pexels Ово млеко има свега неколико састојака, а жуто-златну боју даје зачин куркума.
Верује се да је златно млеко одлично за јачање имунитета, али помаже и код многих других тегоба.
Ово млеко се у >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Индији пије вековима, а користи се за лечење пробавних тегоба, као и грипа и прехладе.
Како се прави златно млеко? Припрема златног млека је заиста кратка и једноставна. Неопходно је загрејати кравље или било које друго млеко и додати му друге зачине.
Све измешати, сачекати да прокључа, па смањити ватру и динстати смесу још десетак минута.
Када осетите мирис зачина, пиће је спремно. Најбоље је прво процедити у шољу и сачекати да се мало охлади.
Златно млеко може да се чува у фрижидеру до пет дана.
Тачни састојци и мере: -125 мл млека, кашика куркуме, пола кашичице ђумбира у праху, пола кашичице цимета, мало бибера и кашичица меда.
Зашто је златно млеко добро? Постоји неколико разлога зашто се ово млеко користи од давнина у различитим културама. Његове бројне предности могу се приписати куркуми, која има снажан антиоксидативни ефекат.
Такође садржи протеине, магнезијум, калијум и калцијум, а ево неких од најважнијих предности златног млека:
Смањује упале и болове у зглобовима Сви састојци пића имају снажан антиинфламаторни ефекат. Они такође могу смањити бол у зглобовима узрокован стањима као што су остеоартритис и реуматоидни артритис.
Побољшава расположење  Због куркумина, главног састојка куркуме, златно млеко може побољшати расположење и смањити симптоме депресије. Осим тога, куркумин побољшава памћење, а када се узима у великим количинама може смањити ризик од деменције или Алцхајмерове болести.
Има антибактеријска, антивирусна и антифунгална својства У Индији се златно млеко користи као лек за разне болести, прехладу или грип. Такође је познато да јача имунитет. За то је заслужна и куркума, као и цимет који спречава развој бактерија, као и ђумбир који се такође користи за разне инфекције.
Добар је за варење Ђумбир утиче на варење стимулишући га на рад, а куркума позитивно утиче и на варење.
Смањује висок крвни притисак Због цимета и ђумбира, златно млеко може да утиче на снижавање крвног притиска. Такође смањује ризик од срчаног удара.

Povrće koje je toliko zdravo, a ne jedemo ga dovoljno!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ово пиће је познато од давнина, а има многе предности! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.