Нетанијахуов кабинет: Хамас прекршио договор, влада посвећена ратним циљевима

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Dec.2023, 09:15

Нетанијахуов кабинет: Хамас прекршио договор, влада посвећена ратним циљевима

Кабинет израелског премијера Бењамина Нетанијахуа саопштио је данас да је Хамас прекршио договор и није испунио своју обавезу да ослободи све жене таоце, као и да је испалио ракете на Израел. Фото: Танјуг/AP Photo/Evan Vucci У саопштењу се наводи да су борбе обновљене у Појасу Газе и >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да је Влада Израела посвећена постизању циљева рата који су, како се наводи, ослобађање талаца, елиминација Хамаса и обезбеђивање да народ Израела никада више не може да буде угрожен из Појаса Газе, пренео је „Тајмс оф Израел“.
Израелска војска претходно је данас саопштила да је обновила борбена дејства против Хамаса у Појасу Газе и да њени авиони изводе серију ваздушних напада на циљеве те милитантне групе.
Израелска војска тврди да је Хамас прекршио услове привременог примирја и да је испалио ракету према израелској територији непосредно пред истицање примирја јутрос у шест сати по локалном времену.
Војска је потом навела да њени борбени авиони изводе талас ваздушних напада на циљеве Хамаса у Појасу Газе и да ће ускоро објавити детаље о тим нападима.
Претходно је израелска војска саопштила да је пресрела ракету лансирану из Газе рано јутрос након што су се активирале сирене за ваздушни напад у израелским заједницама, пренео је Ројтерс.
Израелска јавна телевизија Кан навела је да је то први напад на Израел откако је почело примирје са Хамасом 24. новембра.
Министарство унутрашњих послова у Гази, које контролише Хамас, саопштило је да је израелска војска извршила напад војним возилима на северозапад Појаса Газе неколико минута након што је јутрос прекинуто једнонедељно примирје између Израела и Хамаса.
У саопштењу се наводи да је Израел обновио и ваздушне нападе на ту област Појаса Газе, пренео је Си-Ен-Ен (CNN).
Неколико експлозија и пуцњава чуле су се рано јутрос у северној Гази, јавила је новинска агенција Шехаб за коју се сматра да је блиска Хамасу.
Други медији повезани са Хамасом јавили су да дронови прелећу изнад града Газе, пренео је „Гардијан“.
Седмодневно примирје између Израела и Хамаса истекло је јутрос, а у четвртак размењено је осам талаца за 30 палестинских затвореника и ушло је више хуманитарне помоћи у Појас Газе.
Blinken: Izrael da zaštiti civile pre započinjanja vojnih operacija na jugu Gaze

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нетанијахуов кабинет: Хамас прекршио договор, влада посвећена ратним циљевима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.