Макрон одушевљен због ослобађања француско-израелске држављанке из Газе

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Nov.2023, 19:27

Макрон одушевљен због ослобађања француско-израелске држављанке из Газе

Француски председник Емануел Макрон данас је изразио одушевљење због пуштања на слободу француско-израелске држављанке, која је била заточена у Појасу Газе. Фото: Танјуг/AP/Francois Mori Маркон је поручио и да че Париз наставити да ради на ослобађању других талаца које још увек Хамас >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << држи притвореним, пренео је Ројтерс.
„Делим ову велику радост са њеном породицом и свим Французима“, рекао је Макрон у изјави на платформи X (Твитер).
Израелско-француска држављанка Миа Шем (21), која је данас ослобођена, отета је током музичког фестивала Супернова на југу Израела 7. октобра, заједно са многим другим таоцима које су киднаповали припадници Хамаса.
Израелска војска саопштила је данас да је ослобођена и Израелка Амит Сусана (40), која је била код куће са температуром када је Хамас напао кибуц Кфар Аза 7. октобра, објавио је BBC.
Хамас је њих две предао Црвеном крсту у Појасу Газе, који их је пребацио израелским снагама, преноси АП.
Ослобођене Израелке део су групе израелских талаца, који би требало да буду ослобођени данас у складу са продуженим примирјем између Израела и Хамаса.
За сада није јасно зашто су оне пуштене пре још између шест и осам талаца, чије се ослобађање очекује данас.
 
Blinken: Primirje između Izraela i Hamasa donelo rezultate

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Макрон одушевљен због ослобађања француско-израелске држављанке из Газе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.