Лавров и Сијарто се састали на маргинама самита ОЕБС-а у Скопљу

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Nov.2023, 14:21

Лавров и Сијарто се састали на маргинама самита ОЕБС-а у Скопљу

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров састао се данас са својим мађарским колегом Петером Сијартом на маргинама самита ОЕБС-а у Северној Македонији, изјавила је данас портпаролка руског Министарства спојлних послова Марија Захарова. Фото: Танјуг/AP Photo/Boris Grdanoski Она је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << додала да се Лавров одвојено састао са министром иностраних послова Јерменије Араратом Мирзојаном.
Лавров је допутовао у Северну Македонију летом преко Грчке, пошто бугарске власти нису дозволиле да авион лети преко бугарске територије ако се у њему буде налазила Захарова.
Авион којим је Лавров допутовао у Скопље прелетео је око 4.000 километара и прелетео Турску и Грчку, иако је првобитно било планирано да се до Скопља лети преко Бугарске, а лет је због тога трајао више од пет сати.
Северна Македонија је привремено укинула забрану руских летова како би омогућила руској делегацији да присуствује самиту ОЕБС, иако су санкције за друге летове и даље на снази
Састанку шефова ОЕБС-а неће присуствовати амерички државни секретар Ентони Блинкен и шефови дипломатија ЕУ и Велике Британије Жозеп Борељ и Дејвид Камерон, који су синоћ боравили у Скопљу и присуствовали неформалној вечери са председником Северне Македоније Бујаром Османијем.
Blinken: Primirje između Izraela i Hamasa donelo rezultate

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лавров и Сијарто се састали на маргинама самита ОЕБС-а у Скопљу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.