Шапић: Борце не смемо да заборавимо, они су слабост Србије платили својом главом

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Nov.2023, 14:15

Шапић: Борце не смемо да заборавимо, они су слабост Србије платили својом главом

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић изјавио је данас да борце никада не смемо да заборавимо, јер су то људи који су слабост српске државе платили својом главом. Фото: PrtSc/Град Београд Шапић је, на откривању споменика жртвама рата и браниоцима отаџбине >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << 1990-1999. године, истакао да из тог разлога жели да им ода велику почаст сународницима и поручио да убудуће треба да нам буде за наук све што се десило нестабилних деведесетих.
„Да гајимо сећање на њих, на људе који су у изузетно тешким, несрећним, турбулентним временима изгубили вековна огњишта, имовину и све оно што су до тада имали“, навео је Шапић.
Како је истакао, због тога је овај споменик значајан, јер сваки споменик који се постави треба да буде место сећања. „Да могу људи да дођу да га посете и мислим да ће он бити посвећен да је леп и да има неки своју посебну дух. Мислим да је овај парк сам по себи место које има неку тежину“, рекао је Шапић.
Он је додао да Срби често заборављају „најсвежије ране“ због атмосфере у коју, како је рекао, сами дозволимо да пропаднемо.
„Та атмосфера често и нередовно покушава да даје етикету српском народу као једином кривцу за ту несрећу која се десила на нашим просторима. Никада нисмо били народ који је некога нападао, уве смо били народ који се бранио, који је другима помагао и који је, нажалост, крвљу плаћао своју слободу“, рекао је Шапић.
Додао је да су деведесете показатељ да је држава тада имала недовољну снагу да стане иза свих припадника свог народа. „И зато ја често понављам то да српска држава мора да стоји иза српског народа, без обзира где се он налази. Зато је регион нешто чега не смемо никада да се одрекнемо. Не да бисмо ми освајали друге територије, него да бисмо водили рачуна о рођеном народу. То раде сви озбиљни народи“, поручио је Шапић.
Ипак, како је рекао Шапић, то се када то ради српски народ третира као нека врста српске хегемоније и покушаја наметања свега српског.
„Али, српски народ је вековима живео на неким подручјима на којим га, нажалост, данас нема. И ми не смемо никада да заборавимо, да нам се то не би поновило“ рекао је Шапић.
Након говора, свештеници су освештали споменик и он је и званично откривен.
Odličan razgovor sa velikim prijateljem

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шапић: Борце не смемо да заборавимо, они су слабост Србије платили својом главом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.