Путин: Кисинџер је био изузетан дипломата, мудар и прагматичан државник

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Nov.2023, 12:03

Путин: Кисинџер је био изузетан дипломата, мудар и прагматичан државник

Председник Русије Владимир Путин изразио је дубоко саучешће поводом смрти некадашњег америчког дипломате Хенрија Кисинџера. Фото: Танјуг/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP Путин је у телеграму Кисинџеровој удовици Ненси рекао да је он био мудар и далековид државник, саопштено >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је из Кремља.
„Преминуо је изузетан дипломата, мудар и далековид државник, који је деценијама уживао заслужени ауторитет широм света“, навео је Путин.
Он је подсетио да се Кисинџерово име повезује са прагматичном политиком која је омогућила постизање детанта и важних споразума са САД, преноси РИА Новости.
Кисинџер, контроверзни добитник Нобелове награде и моћни дипломата чија је служба за време двојице председника оставила неизбрисиви траг на америчкој спољној политици, преминуо је у стотој години.
Као државни секретар 1970-их је у администрацији Ричарда Никсона, учествовао у кључним глобалним догађајима те деценије.
Његови напори су довели до дипломатског отварања Кине, историјских разговора САД и Совјетског Савеза о контроли наоружања, проширења веза између Израела и његових арапских суседа и Париског мировног споразума са Северним Вијетнамом.
Zaharova: Opasna glupost predstavnika bugarskih vlasti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путин: Кисинџер је био изузетан дипломата, мудар и прагматичан државник се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.