Три године од смрти Дијега Марадоне

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Nov.2023, 16:14

Три године од смрти Дијега Марадоне

Легендарни аргентински фудбалер Дијего Марадона преминуо је на данашњи дан 25. новембра 2020. године. Фото: Танјуг/AP Photo/Matias Delacroix Марадона је преминуо од срчаног удара, који је доживео код куће у Тигреу у 61. години живота.
Свет је остао без једне од највећих икона светског фудбала, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << по многима и без највећег играча свих времена.
Дијего је рођен 30. октобра 1960. године у Ланусу, Буенос Ајресу, а остаће упамћен као један од највећих људи ове игре.
Почео је са фудбалом у Аргентинос Јуниорсима, а играо је још за Боку, Барселону, Наполи, Севиљу, Њуелс и поново Боку.
За репрезентацију Аргентине одиграо је 91 утакмицу и постигао 34 гола, а освојио је Светско првенство 1986. године.
Митска десетка Аргентине пре смрти радила је као тренер Ла Плате, а у тренерској каријери био је и селектор „гаучоса“. Марадонин ковчег, огрнут аргентинском заставом и са три дреса са бројем 10 (Аргентинос јуниорса, Боке јуниорс и Аргентине) — био је изложен у председничкој палати Каса Росада, а хиљаде ожалошћених навијача су прошли крај његовог ковчега.
Дана 26. новембра 2020. године одржана је приватна церемонија сахране и Марадона је сахрањен поред родитеља на гробљу Жардин де Бела Виста у месту Бела Виста код Буенос Ајреса.
Италијански Наполи, са којим је постао шампион Италије, назвао је свој стадион по њему.
Beker: Đoković je najbolji sportista sveta – kralj lavova

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Три године од смрти Дијега Марадоне се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.