Милеј и Георгиева о фискалној политици Аргентине и монетарном програму

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Nov.2023, 15:18

Милеј и Георгиева о фискалној политици Аргентине и монетарном програму

Новоизабрани председник Аргентине Хавијер Милеј саопштио је да је разговарао са директорком Међународног монетарног фонда (ММФ) Кристалином Георгијевом о плановима за прилагођавање фискалне политике земље и монетарном програму. Фото: Танјуг/AP Photo/Andrew Harnik, File „Фонд је показао >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << спремност да сарађује у тражењу структуралних решења која су потребна Аргентини“, саопштио је Милеј на X платформи, преноси Ројтерс.
Георгиева је касније изјавила да су разговарали о „значајним изазовима који предстоје“ за аргентинску економију и потребним „одлучним“ политичким акцијама. „ММФ је посвећен пружању подршке напорима за трајно смањење инфлације, побољшању јавних финансија и подизању раста предвођеног приватним сектором“, саопштила је она на X платформи.
Међународни монетарни фонд (ММФ) није задовољан понашањем Аргентине, у којој инфлација износи близу 150 одсто и којој је дао зајам од 44 милијарде долара, преноси Ројтерс.
UN: U Pojas Gaze stigao najveći humanitarni konvoj od 7. oktobra

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Милеј и Георгиева о фискалној политици Аргентине и монетарном програму се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.