Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Nov.2023, 14:06

Како се правилно спрема спанаћ: Посебно је важно да обратите пажњу на једну ствар

Једна од здравијих намирница свакако јесте и спанаћ. У себи садржи бројне хранљиве материје, укључујући и гвожђе. Наравно, препун је протеина, минерала и витамина и од његове конзумације свакако имамо вишеструку корист. Фото: Pexels/Liosa Fotios Међутим, као и свако поврће, уколико га >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << не припремате правилно, он ће, приликом кувања, изгубити својства.
Бланширање је свакако најједноставнији начин за припрему спанаћа. То значи да је потребно да га јако кратко убаците у кључалу воду, коју сте претходно благо посолили. Дакле, нека у води буде неколико минута, а за то време га више пута промешајте и, наравно, процедите чим га извадите из шерпе.
Након тога можете да га припремите на уобичајен начин.
Уколико имате дилему који је то начин, ево и кратког упутства: Загрејте мало уља у тигању или шерпи, на уљу пропржите сецкани бели лик, након тога додајте кашику брашна и промешајте све заједно. Када се све загреје и брашно почне да бива густо, мало по мало додајте млека, а затим и бланширани спанаћ и зачине које иначе стављате.
Пожељно је да направите количину коју ћете одмах појести, јер подгревање спанаћа није ни добро, а ни здраво.
Nikada ne bacajte tečnost kiselih krastavaca! Evo kako da je iskoristite!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како се правилно спрема спанаћ: Посебно је важно да обратите пажњу на једну ствар се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.