Заштитник грађана Зоран Пашалић позвао жене које трпе насиље да то пријаве

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Nov.2023, 11:55

Заштитник грађана Зоран Пашалић позвао жене које трпе насиље да то пријаве

Свака жена у Србији мора да има право на живот без физичког насиља и психичког злостављања, изјавио је данас Заштитник грађана Зоран Пашалић поводом обележавања Међународног дана борбе против насиља над женама. Фото: Танјуг/Сава Радовановић Он је позвао жене које трпе било >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << који облик насиља да то пријаве надлежним органима, укључујући и институцију Заштитника грађана.
Заштитник грађана је апеловао на све који поступају по пријавама жена да уложе додатни напор како би се предупредило понављање насиља и фатални исходи, саопштила је канцеларија Заштитника грађана. „Примена Закона о спречавању насиља у породици је допринела успостављању много боље међуресорне сарадње полиције, органа старатељства и тужилаштва. Међутим, још постоји простор за унапређење рада тих органа, нарочито када је реч о праћењу спровођења хитних мера, процени ризика од насиља и одабиру адекватних мера које ће бити садржане у плану заштите жртве“, рекао је Пашалић.
Истакао је да је насиље неприхватљиво у сваком облику и да је неопходно постићи нулту толеранцију на насилничко понашање. Искуство институције Заштитника грађана показује да убиству жртве најчешће претходи прекид брачне или ванбрачне заједнице, односно ситуације где се жртва одважи да прекине круг насиља и напусти насилника, а било је и случајева када је насиље вршено над старијим члановима породице, махом женама, наведено је у саопштењу.
Brnabić: Svetski lideri u oblasti veštačke inteligencije stižu u Novi Sad

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Заштитник грађана Зоран Пашалић позвао жене које трпе насиље да то пријаве се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.