Бачка обележила још једну седмицу великих пројеката (ФОТО/ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Nov.2023, 11:49

Бачка обележила још једну седмицу великих пројеката (ФОТО/ВИДЕО)

У протеклих седам дана, више општина у Бачкој је започело, наставило или завршило различите пројекте и иницијативе у циљу унапређења живота грађана у овом делу Србије. Фото: Војводина уживо Реконструкција пута Темерин-Надаљ, чија је вредност инвестиције 542 милиона динара, завршена >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је успешно. Пројекат, који обухвата око 28 километара пута од Бечеја до Темерина, реализован је средствима Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре путем ЈП “Путеви Србије”.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић најављује завршетак брзе пруге Нови Сад-Суботица до краја следеће године. Посетом реконструисаној Железничкој станици у Суботици, најавио је значајан инфраструктурни искорак који ће допринети развоју Суботице.

Напредак у изградњи подвожњака у Бачкој Тополи, вредан 240 милиона динара, обећава побољшање безбедности железничког и друмског саобраћаја. Радови су већ 75% завршени на укрштању брзе пруге Нови Сад-Суботица и Сенћанског пута.
Фото: infrazs Уговор о замени јавне расвете у Кули, чија је инвестиција фокусирана на енергетску ефикасност, потписан је између општине Кула и приватног партнера. Модел финансирања пројеката енергетске ефикасности очекује се да ће резултирати уштедама и побољшањем квалитета јавне расвете.
Фото: Општина Кула Улагања у образовање и смештај младих у Суботици представљају додатни корак у пружању бољих услова за студенте. Модерни комплекс студентског одмаралишта на Палићу и реконструисани студентски домови сведоче о градској подршци образовању и младима. У његову изградњу и опремање инвестирано је око 765 милиона динара, а средства су обезбеђена од Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић поставља камен темељац за споменик палим борцима у Бачкој Тополи. Ова иницијатива има за циљ очување историјског сећања, а министар наглашава важност сећања на жртве. “Задовољство ми је и част што сам на позив Председника Скупштине општине, Саше Срдића, данас положио камен темељац за подизање споменика палим борцима. Чињеница да су 44 борца са територије општине Бачка Топола дала своје животе у одбрани отаџбине, говори о томе колико је овај догађај данас важан за Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања”, истакао је Министар Селаковић.
Фото: Војводина уживо Додатних 4.8 милиона динара одобрено је Граду Сомбору за подршку интерно расељенима. Ова средства намењена су економском оснаживању избеглица, набавци хране за најугроженије породице и подршци интерно расељенима за покретање и развој доходовних активности.
Фото: Град Сомбор Градско веће Града Сомбора одобрило је додатних милион динара за кредитну подршку пољопривредницима. Одлука обухвата суфинансирање камата за пољопривредне кредите и подржава мере руралног развоја. Финансијска средства ће бити распоређена након јавног позива банкама. Такође, “Сомборелектро” је добио одобрење да прикупи документацију за изградњу јавног осветљења соларним панелима у Сомбору. Ова инвестиција обухвата постављање дванаест стубова јавне расвете у одређеним деловима града, с циљем унапређења енергетске ефикасности.
Фото: Град Сомбор Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић посетио је завршене радове на сомборској Индустријској зони. Пројекат обухвата изградњу инфраструктуре, водоводне и канализационе мреже, саобраћајница и пешачко-бициклистичких стаза. Очекује се да ће ова унапређења привући нове инвеститоре, обезбедујући нова радна места. Покрајинска влада је издвојила пола милијарде динара за опремање индустријских зона у Војводини.

Радници Јавног комуналног предузећа “Комуналац” започели су чишћење главне сеоске депоније у Равном Селу, на налог комуналне инспекције Општинске управе Врбас. Радови укључују тешку механизацију и суочавају се с разноврсним смећем, укључујући биљни отпад, комунални отпад и грађевински материјал. Апелује се на грађане да одлажу отпад на предвиђена места како би се очувала животна средина.
Фото: Војводина уживо Vesić: Most u Mrčajevcima završren pre roka i pušten u saobraćaja

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бачка обележила још једну седмицу великих пројеката (ФОТО/ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.