У Србији данас ветровито и хладно,у нижим пределима поподне снег

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Nov.2023, 08:57

У Србији данас ветровито и хладно,у нижим пределима поподне снег

У Србији ће данас бити ветровито и хладно, а у нижим пределима од средине дана и после подне ће киша, с падом дневне температуре, прећи у снег. Фото: Unsplash/Erik Witsoe Јутарња температура износиће од 3 до 7 степени и дневна ће се средином дана и после подне кретати од 0 на југу до 5 степени >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на северу Војводине и у Неготинској Крајини.
Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, на северу Србије сутра ће бити умерено облачно, током дана тек понегде са слабом, краткотрајном кишом.
У осталим пределима облачно са падавинама: у брдско-планинским пределима са снегом уз повећање висине снежног покривача, а у нижим пределима са кишом која ће од средине дана и после подне са даљим падом температуре прећи у снег.
Више падавина биће на југозападу, југу, југоистоку и истоку Србије, а у нижим и брдским пределима очекује се формирање снежног покривача висине од 5 до 20 центиметара, на планинама локално и више од 30 цм, најавио је РХМЗ.
Дуваће слаб и умерен, повремено и јак северозападни ветар. И у Београду ће данас бити облачно, ветровито и хладно, повремено са слабом кишом, у вишим деловима града са падом температуре после подне и увече краткотрајно и суснежицом и снегом.
Дуваће слаб и умерен, повремено и јак северозападни ветар. Дневна температура без већег колебања око 4, после подне у паду на 2 степена. Током ноћи суво уз делимично разведравање и појаву мраза.
Према изгледима времена за наредних седам дана, до суботе, 2. децембра, биће умерено до потпуно облачно и хладно. У недељу ветровито, местимично са краткотрајним снегом или пљусковима снега.
Више падавина очекује се на истоку и југоистоку земље, али ће та количина падавина бити мања у односу на суботу.
Падавине се поново очекују у уторак и среду, као и крајем периода, у нижим пределима киша и суснежица, а у брдско-планинским пределима снег.
У уторак ће поново бити и ветровито уз јак јужни ветар који ће после подне бити у скретању на северозападни и може понегде достизати и ударе олујне јачине.
Otvoren ogranak Fondacije “Svetozar Miletić” u Sremskoj Mitrovici (FOTO/VIDEO)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак У Србији данас ветровито и хладно,у нижим пределима поподне снег се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.