Илиев: Одлазак на ЕП велики успех, изградња стадиона допринеће развоју фудбала

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Nov.2023, 14:47

Илиев: Одлазак на ЕП велики успех, изградња стадиона допринеће развоју фудбала

Некадашњи фудбалер Партизана и репрезентативац Ивица Илиев оценио је данас да је одлазак Србије на Европско првенство након 24 године велики успех и додао да ће изградња Националног стадиона, као и многих других широм земље, допринети развоју српског фудбала. Фото: Танјуг/AP >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Photo/Darko Vojinovic „Наравно да су навијачи увек велики оптимисти и еуфорични када је фудбал у питању, негде и нас бивше фудбалере медији и навијачи понесу да и ми еуфорично кренемо да дајемо нека очекивања и прогнозе, али верујем да имамо тим и да је систем такмичења такав да можемо и са неком блажом еуфоријом да очекујем пролазак групе“, рекао је Илиев Тањугу.
Када је репрезентативни фудбал у питању, Илиев каже да је Србија у добром моменту и на високом нивоу, и додаје да сада остаје српском клупском фудбалу да се опроба и остане на том нивоу, као и да расте и напредује. „Сигурно ћемо бити у много искушења међутим, једним правим вођењем селекције, у шта не сумњам, јер је Драган Стојковић Пикси показао да је личност која то може. Кроз претходне деценије недостајао нам је такав лидер и очекујем да ћемо уз његов останак остати на овом нивоу“.
Према његовим речима, Национални стадион у Сурчину, као и многи други стадиони који се граде у Србију, су изузетно битна ставка за Србију и развој српског фудбала. „Из личног искуства знам како је Пољска, где сам одиграо последње две године каријере, улагањем државе у инфраструктуру уочи ЕП 2012. годиен кренула на горе. Исто је урадила и Мађарска. Великим инвестицијама и изградњом нових стадиона, дошле су на ниво на којем су сада“, закључио је Илиев.
Poslednji EURO za Srbiju bio je pre 24 godine – podsetimo se kako je to izgledalo (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Илиев: Одлазак на ЕП велики успех, изградња стадиона допринеће развоју фудбала се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.