Албанезе: Инцидент кинеске морнарице у којем је повређен ронилац опасан

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Nov.2023, 09:58

Албанезе: Инцидент кинеске морнарице у којем је повређен ронилац опасан

Премијер Аустралије Ентони Албанез изјавио је данас да је кинески ратни брод деловао на „опасан и непрофесионалан начин“ током инцидента са пловилом аустралијске морнарице у којем је повређен војни ронилац. Фото: Танјуг/Mick Tsikas/AAP Image via AP Аустралија је у суботу оптужила кинеску >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ратну морнарицу да је нанела лакше повреде аустралијском војном рониоцу који је покушавао да скине рибарске мреже са пропелера брода, наводи Ројтерс.
Аустралијска влада је пренела кинеској влади да је озбиљно забринута због „незбезбедног и непрофесионалног понашања“, потврдио је раније министар одбране Аустралије Ричард Марлс.
Како је наведено у саопштењу објављеном на сајту министарства одбране, аустралијски брод ХМАС Тувумба у уторак се зауставио у међународним водама, у јапанској ексклузивној економској зони, након што му се око пропелера обмотала рибарска мрежа, пренео је АП. Кинески разарач који је патролирао у близини пришао је аустралијском броду и почео да користи систем за детекцију објеката – сонар, упркос томе што је фрегата сигнализирала да намерава да спроведе ронилачке операције и захтевала да се кинески брод држи подаље, наведено је у саопштењу.
Medvedev: Bajdenova izjava o ratovima suština američke bezbednosne doktrine

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Албанезе: Инцидент кинеске морнарице у којем је повређен ронилац опасан се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.