Макрон у разговорима са Абасом и Нетанијахуом осудио насиље над Палестинцима

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Nov.2023, 08:46

Макрон у разговорима са Абасом и Нетанијахуом осудио насиље над Палестинцима

Француски председник Емануел Макрон осудио је у телефонским разговорима са палестинским председником Махмудом Абасом и израелским премијером Бењамином Нетанијахуом насиље над палестинским цивилима на Западној обали, саопштило је француско председништво. Фото: Танјуг/Ludovic >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Marin, Pool via AP У саопштењу се наводи да је Макрон рекао Абасу да је потребно да палестинске власти и све земље у региону недвосмислено и са највећом одлучношћу осуде терористички напад који је Хамас извео у Израелу 7. октобра.
Француско председништво наводи да је Макрон у разговору са Нетанијахуом рекао да има „превише цивилних жртава“ у Гази.
Макрон је такође рекао да је апсолутно неопходно да се терористи разликују од цивилног становништва у Гази, као и да се постигне хитно примирје ради достављања хуманитарне помоћи које треба да води ка прекиду ватре. Француски председник је такође пренео Нетанијахуу своју „велику забринутост због ескалације насиља над палестинским цивилима“ на Западној обали.
Borelj pozvao na hitnu, održivu humanitarnu pauzu u Gazi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Макрон у разговорима са Абасом и Нетанијахуом осудио насиље над Палестинцима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.