Наполеонов шешир продат за скоро два милиона евра на аукцији у Паризу

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Nov.2023, 18:39

Наполеонов шешир продат за скоро два милиона евра на аукцији у Паризу

Шешир за који се верује да је припадао Наполеону Бонапарти продат је данас за рекордних 1.932.000 евра у аукцијској кући Друо у Паризу. Фото: Танјуг/AP/Christophe Ena Било је процењено да ће шешир вреди између 600.000 и 800.000 евра, пренео је Ројтерс.
Цена је надмашила 1.884.000 евра плаћених за >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << још један Наполеонов шешир у аукцијској кући Друо 2014. године, рекао је званичник те аукцијске куће.
Уочи аукције, аукционар Жан-Пјер Осена рекао је за британску агенцију да је Наполеон током свог живота поседовао око 120 таквих шешира.
Шешири за које се верује да су били у власништву Наполеона редовно се појављују на аукцијама.
У октобру 2021. године, Бонхамс је на аукцији у Лондону продао новооткривени шешир са ДНК доказима који потврђују да је припадао Наполеону.
Papa: Mir u Ukrajini i na Bliskom istoku moguć uz dobru volju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Наполеонов шешир продат за скоро два милиона евра на аукцији у Паризу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.