Ево шта да користите уместо омекшивача за веш!

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Nov.2023, 15:02

Ево шта да користите уместо омекшивача за веш!

Када је у питању прање веша, већина нас се држи једноставне, проверене рутине. Убацимо машину за прање веша, додамо одабрани детерџент и на крају додамо омекшивач. Фото: Pixabay/stevepb Додавање омекшивача је корак који многи од нас сматрају веома важним, што није изненађујуће када >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << узмемо у обзир да помаже у смањењу статичког електрицитета и гужвања одеће, чинећи је меком и мирисном.
Али да ли сте знали да омекшивач може учинити више штете него користи вама, вашој одећи и вашој машини за прање веша? Зашто је најбоље једноставно престати да га користите?
Један од разлога је сигурно и чињеница да омекшивачи имају негативан утицај на животну средину.
Већина омекшивача садржи састојке на бази нафте и нису биоразградиви и временом могу проузроковати значајну штету животној средини.
Познато је да такозвана кватернарна амонијум једињења могу бити опасна по морски живот и кључни су састојак већине омекшивача. Поред тога, требало би да размислите и о паковању.
Престанак употребе пластификатора значи и смањење пластичног отпада.
Шта користити уместо омекшивача? На срећу, постоје једноставне алтернативе које ће ваш веш одржати меким упркос томе што не користите омекшивач.
Да бисте омекшали веш, додајте ½ шоље соде бикарбоне или ¼ шоље дестилованог белог сирћета.
Ако вам је мирис сирћета превише интензиван, можете додати неколико капи етеричног уља.
Само је важно запамтити да никада не додајете сирће ако користите избељивач јер изазива стварање опасних испарења.


Da li znate koliko često treba da perete posteljinu? Odgovor je iznenadio mnoge

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ево шта да користите уместо омекшивача за веш! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.