Финске одбрамбене снаге почеле су да граде баријеру на граници са Русијом

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Nov.2023, 14:54

Финске одбрамбене снаге почеле су да граде баријеру на граници са Русијом

Финске одбрамбене снаге подржавају граничне страже на оперативним граничним прелазима са Русијом након затварања још четири, рекао је данас капетан финске граничне страже Јоуко Кинунен. Фото: Танјуг/AP Photo/Sergei Grits „На граничном прелазу Вартиус почиње изградња привремених ограда >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у граничном појасу. Оружане снаге пружају помоћ граничној стражи. У непосредној близини баријера граде се заштитни објекти, односно привремене баријере на државној граници“, рекао је Кинунен, преноси фински јавни сервис Yle.
Како је навео, циљ ове мере је да се обезбеди рад граничног прелаза.
Влада Финске је саопштила да је због погоршања ситуације са мигрантима на граници са Русијом донела одлуку да ће од 18. новембра ове до 18. фебруара 2024. године потпуно затворити граничне пунктове на југоистоку земље.
Премијер Финске Петери Орпо је рекао да ће прелази на југоистоку, Валимаа, Нуијамаа, Ниирала и Иматра, бити затворени због повећаног броја путника без докумената, док ће прелази на северу, Сала и Вартиус, остати отворени за пријаве азиланата.
Peskov: Zahvaljujući mobilizaciji resursa Rusija uprkos snakcijama izbegla kolaps

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Финске одбрамбене снаге почеле су да граде баријеру на граници са Русијом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.