Борељ позвао на хитну, одрживу хуманитарну паузу у Гази

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Nov.2023, 14:47

Борељ позвао на хитну, одрживу хуманитарну паузу у Гази

Високи представник Европске уније за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ изјавио је данас да се резолуција Савета безбедности УН о хуманитарним паузама у Гази мора применити и позвао на хитан прекид непријатељстава. Фото: Танјуг/AP/Virginia Mayo „Одлуке Савета безбедности нису >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << само речи… Оне се морају применити“, рекао је Борељ у Дохи на заједничкој конференцији за новинаре са катарским премијером, шеиком Мохамедом Бин Абдулрахманом ал-Танијем.
Он је истакао да међународна заједница мора да заузме став против кршења међународног права и додао да Европска унија врши притисак на обе стране да омогуће споразум за ослобађање талаца.
Борељ је позвао на хитну и одрживу хуманитарну паузу и улагање додатних напора да се заштите животи цивила у Појасу Газе.
Hamnei: Izraelske snage nisu u stanju da unište Hamas

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Борељ позвао на хитну, одрживу хуманитарну паузу у Гази се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.