Песков: Захваљујући мобилизацији ресурса Русија упркос снакцијама избегла колапс

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Nov.2023, 14:43

Песков: Захваљујући мобилизацији ресурса Русија упркос снакцијама избегла колапс

Руској привреди је претио колапс због невиђеног терета санкција, који теоретски није могла да издржи ниједна земља на свету, али захваљујући мобилизацији ресурса, мудрим одлукама руководства и титанском раду Кабинета министара, било је могуће стабилизовати ситуацију у привреди, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << па чак и достићи путању раста, изјавио је данас Дмитриј Песков, портпарол председника Русије Владимира Путина. Фото: Танјуг/Ilya Pitalev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP „Постојала је претња од колапса. И заиста смо морали да мобилишемо све ресурсе, унутрашње снаге, како бисмо спречили колапс. У почетку је постојао једноставан задатак да спречимо колапс, јер је постојало заиста невиђено оптерећење санкција на економију“, рекао је Песков у интервјуу Павелу Зарубину који је објављен на Телеграм каналу, пренела је агенција РИА Новости.
Према његовим речима, ниједна држава у свету се никада није суочила са таквом ситуацијом и, теоретски, није у стању да издржи такав ударац.
Он је подсетио да се то догодило после две године пандемије ковида, што је такође, био велики ударац за економију земље.
„Захваљујући проницљивим, мудрим одлукама руководства земље, захваљујући титанском раду владе, било је могуће стабилизовати се, а затим, на потпуно неочекиван начин, ући у путању раста. У ствари, урађено је све што је планирано“, нагласио је Песков.
Према његовим речима, ретко ко је могао да предвиди да ће ове године раст стопе руске привреде бити, не два одсто, како кажу Европљани, већ како ми предвиђамо, скоро три процента.
Песков је истакао да Русија има велики потенцијал који јој омогућава да се носи са било каквим ударцима.
„И даље имамо веома велики потенцијал, који нам у периоду максималне мобилизације и унутрашње смирености омогућава да се носимо са било каквим ударцима“, навео је он.
Nemački sud sprečio prebacivanje neiskorišćenih milijardi u budžet

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Песков: Захваљујући мобилизацији ресурса Русија упркос снакцијама избегла колапс се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.