Хамнеи: Израелске снаге нису у стању да униште Хамас

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Nov.2023, 14:38

Хамнеи: Израелске снаге нису у стању да униште Хамас

Ирански врховни вођа ајатолах Али Хамнеи поручио је данас да упркос масовним бомбардовањима у Гази, израелске снаге после 40 дана нису у стању да униште Хамас и оценио да је „брутално бомбардовање болница, жена и деце у Гази знак екстремне нервозе лидера израелског режима због >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пораза“. Фото: Танјуг/Office of the Iranian Supreme Leader via AP Он је позвао исламске владе да прекину политичке везе са Израелом.
„Пораз ционистичког режима у Гази је чињеница, а улазак у болнице или домове људи није напредовање и победа, јер победа значи пораз друге стране, што ционистички режим до сада није успео, а неће моћи ни у будућности“, додао је он.
Хамнеи је рекао да неуспех Израела значи и неуспех Сједињених Америчких Држава и западних земаља, као и да је цео свет суочен са чињеницом да земља са напредном војном инфраструктуром и опремом није била у стању да савлада противника који нема ништа од тога, преноси агенција Ирна.
Он је позвао исламске владе да прекину политичке везе са Израелом барем на ограничени период.
Према његовим речима, израелски режим је манифестација расне дискриминације.
„Ционисти себе сматрају супериорном расом, а остала људска бића сматрају инфериорним и зато су убили неколико хиљада деце без икаквог кајања. Када председник Сједињених Америчких Држава (Џозеф Бајден), немачки канцелар (Олаф Шолц), председник Француске (Емануел Макрон) и британски премијер „Риши Сунак“ подржавају и помажу такав расистички режим, то значи да подржавају расну дискриминацију“, закључио је Хамнеи.
Izrael pojačava napade na Hamasove mete na severu Pojasa Gaze

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Хамнеи: Израелске снаге нису у стању да униште Хамас се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.