Аргентина излази на изборе: Бира између Трамповог фана или бившег министра?

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Nov.2023, 11:27

Аргентина излази на изборе: Бира између Трамповог фана или бившег министра?

Гласачи у Аргентини изаћи ће данас на гласање у другом кругу председничких избора, где ће се одлучивати између крајњег десничара Хавијера Милеја и левичара Серхија Масе. Фото: Танјуг/AP Photo/File Како наводи АП, Милеја често пореде са бившим председником САД Доналдом Трампом кога >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << он изузетно цени, док је Маса бивши министар економије из Перонистичке партије, која деценијама води главну реч у аргентинској полицији.
BBC (БиБиСи) подсећа да је Маса освојио у првој рунди 36,7 одсто гласова, испред Милеја, са 30 одсто.
Међутим, анкете показују да ће Милеј, који је обећао да ће „разнети“ аргентински политички систем, добити накнадно још гласова.
Биралишта ће бити отворена у 8.00 сати по локалном времену (12.00 по средњеевропском), а биће затворена у 18.00.
За победу је неопходно 45 одсто гласова.
Кандидаткиња из првог круга, која је била трећа 22. октобра, конзервативна Патрисија Булрих, дала је подршку Милеју, па најновије анкете показују да ће већина њених гласача гласати за самопроглашеног „анархо-капиталисту“.
Милеј (53) је економиста, коме је реторика против естаблишментна донела популарност, посебно међу млађим гласачима разочараним традиционалном политиком.
Његову партија Либертад авансе, коју је основао 2018. године, гласачи виде као неокаљану грешкама из прошлости, а велики део његове привлачности произилази из чињенице да су бирачи спремни да дају шансу његовим радикалним предлозима након деценија економског преокрета.
Orban ponovo izabran za lidera vladajućeg Fidesa

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Аргентина излази на изборе: Бира између Трамповог фана или бившег министра? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.