Израел појачава нападе на Хамасове мете на северу Појаса Газе

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Nov.2023, 11:05

Израел појачава нападе на Хамасове мете на северу Појаса Газе

Израелске одбрамене снаге (ИДФ) саопштиле су да су током ноћи њихови борбени авиони напали бројне Хамасове мете у Појасу Газе, у градовима Џабалија, Беит Лахија, и насељу Зејтун у граду Газа.
Фото: Танјуг/AP Photo/Ohad Zwigenberg, File Ваздушни напади су дошли након што су копнене снаге >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << почеле дубље да продиру на север Појаса Газе, посебно у Џабалију и Зејтун, пренео је „Тајмс оф Израел“.
У међувремену, трупе Нахал Бригаде су се уз помоћ тенкова и летелица бориле против Хамасових оперативаца у предграђу Џабалије, наводи ИДФ.
Додаје се да су у једном од окршаја, трупе затражиле дронове да нападну Хамасове борце на крову зграде.
Израелски војници су, како се наводи, пронашли оружје у стамбеним зградама Џабалије.
Са мора, израелска ратна морнарица извела је напад са неколико хиљада комада муниције на Хамасове позиције дуж обале Газе, напомиње ИДФ.
Amerikanci prodaju 400 projektila vredna 2,35 milijardi dolara Japanu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Израел појачава нападе на Хамасове мете на северу Појаса Газе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.