Ово поврће може да вам регулише висок притисак

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Nov.2023, 18:02

Ово поврће може да вам регулише висок притисак

Хипертензија или висок крвни притисак често су скривена болест. Фото: Pixabay/pasja1000 Можда нећете знати да имате ову болест док вам не измерите крвни притисак или док високи крвни притисак не почне да оштећује ваше органе.
С обзиром на то да храна игра велику улогу у одржавању >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << здравља нашег организма, неке врсте поврћа могу добро да утичу на регулацију високог крвног притиска.
Спанаћ Препун калијума, магнезијума и фолата, спанаћ је зелени џин у борби против хипертензије. Можете га сотирати, додати у смоотхие или у салату, али обавезно га држите у близини.
Цвекла Осим што свакој салати додаје пријатну боју, цвекла је „електрана” нитрата, који помажу у опуштању крвних судова и побољшању протока крви.
Шаргарепа Шаргарепа је пуна бета каротена и влакана и доприноси здрављу срца одржавањем оптималног крвног притиска. Сирова или кувана, шаргарепа додаје хрскавост јелима, а истовремено чува ваше срце здравим.
Бели лук Алицин, једињење које се налази у белом луку, повезано је са снижавањем крвног притиска. Сирово, кувано, печено, млевено… на много начина на које можете да конзумирате ово свестрано поврће.
Кељ Калијум, антиоксиданси и витамин К у кељу подстичу правилну циркулацију крви.
Парадајз Парадајз није само прелив за пицу, он је такође богат ликопеном – моћним антиоксидансом који је повезан са нижим крвним притиском.
Броколи Броколи је пун сулфорафана, антиинфламаторног једињења и калијума, од којих оба снижавају крвни притисак. Броколи је познат по томе што се кува на пари, али можете га кувати на уобичајен начин, пећи или динстати – постоји много начина на које можете уживати у овом здравом поврћу.
Iskoristite vitamine i minerale: Koje povrće se kuva, a koje ne?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ово поврће може да вам регулише висок притисак се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.