Уживо са новосадским бендом „Осми дан“: „Рокенрол егзистира, делује из прикрајка…тинејџера нема на нашим наступима“

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Nov.2023, 18:00

Уживо са новосадским бендом „Осми дан“: „Рокенрол егзистира, делује из прикрајка…тинејџера нема на нашим наступима“

Новосадски алтернативни бенд „Осми дан“ познат је широм Новог Сада по својим јаким и динамичном наступима за, ипак, одабрану публику. Новосађани имају прилику да их слушају у пабу „Лазино Теле“ где се скупља публика која је дошла са циљем да ужива у извођењу бројних хитова >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << група као што су „Prodigy“, „The Killers“, „Pantera“, „Rammstein“, „Depeche modе“ и сличне. Фото: PrtSc/Osmi dan/Facebook Управо смо имали прилику да после једног од наступа проћаскамо са фронтменом и певачем бенда „Осми дан“ о многим стварима, а посебно на тему данашње музичке сцене, „rock’n roll-a“, и њихове верне публике.
„Наша публика је најбоља на свету“ О својој публици, кратко и јасно. Иако њихови наступи данас нису за свачији укус, у публици се дају се приметити слична лица, генрације које су расле на некој другој врсти музике спрам ове данашње и ретко, неко, млађе лице.
Фронтмен бенда „Осми дан“ каже да су њихови фанови различитог узраста, „најчешће од 20 до 60 година“, али их је описао као најбољу на свету.
Тинејџера нема на нашим наступима. Они не знају шта се свира. Они су у треп, народњацима. Студенти који су некада слушали ову врсту музике, ни они је више не слушају. Наша групација су људи који воле rock’n roll„, објашњава нам фронтмен бенда.
Фото: Градске инфо „Осми дан“ често наступа у пабу Лазино теле и како наводе тамо се осећају као код куће. Поред Новог Сада, бенд најчешће гостују и у Београду, Сомбору, али и Кикиди, Зрењанину, Обреновцу,…
 „Омиљена места су нам тамо где свирамо“, био је одговор на питање где највише воле да гостују. За музику данас, фронтмен групе „Осми дан“ наводи да је некада музичка сцена била боља.
„Музичка сцена је била боља када сам ја био млад. „Rock’n roll“ је пао на ниске гране. Он не може да се врати, може само овако да егзистира, ту негде – као сада, да делује из прикрајка“, тврди он.
 







Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

















 
Objavu dijeli Bend Osmi Dan (@osmidan_ns)


„Док има живих поклоника „rock’n roll-а“ он још постоји“, тврди и додаје: „Штета би била да се он изгуби. На западу је са „rock’n roll“ музиком иста ситуација, али ипак, може се рећи мало дбоља – они имају велике концерте, јер је то ипак њихова традиција.“
„Није наш „rock’n roll“ за потцењивање, чак ни „rock’n roll“ који се пева на српском језику, мада и он се вуче“, закључио је у разговору за наш портал.
 







Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

















 
Objavu dijeli Bend Osmi Dan (@osmidan_ns)


Klub Piping – mesto na kojem su generacije odrasle

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Уживо са новосадским бендом „Осми дан“: „Рокенрол егзистира, делује из прикрајка…тинејџера нема на нашим наступима“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.