Расписана потерница за бившим замеником руског министра финансија

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Nov.2023, 14:47

Расписана потерница за бившим замеником руског министра финансија

Министарство унутрашњих послова Русије расписало је потерницу против бившег заменика руског министра финансија и бившег заменика председника Централне Банке Русије Сергеја Алексашенкоа. Фото: WikimediaComonns/Pavel Kazachkov – Flickr Како преносе медији, није објављено због чега је за њим >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << расписана потерница.Алексашенко је, иначе, 16. јуна означен као страни агент због ширења неистинитих информација о одлукама које доноси тренутна руска власт, као и о руској политици.
Такође, медији преносе да је био и један од саговорника на различитим платформама које су обезбедили страни медији или страни агенти, а сматра се и да је учествовао у осмишљавању санкција против Русије.
О томе је раније говорио руководилац комитета Думе за безбедност Василиј Пискарјов, који је изјавио да је један амерички универзитет, у сарадњи са поменутим Алексашенком и бившим америчким амбасадором у Русији Мајклом Макфолом креирао санкције против Москве.
Тренутно, како наводи руско Министарство правде, Алексашенко се налази ван Русије.
Amerikanci prodaju 400 projektila vredna 2,35 milijardi dolara Japanu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Расписана потерница за бившим замеником руског министра финансија се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.