Аустралија оптужује кинеску морнарицу да повредила аустралијске рониоце

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Nov.2023, 14:36

Аустралија оптужује кинеску морнарицу да повредила аустралијске рониоце

Канбера је данас оптужила кинеску ратну морнарицу да је нанела лакше повреде аустралијским рониоцима на војном броду, који су покушавали да скину рибарске мреже са пропелера брода. Фото: Pixabay/glaborde7 Аустралијска влада је пренела кинеској влади да је озбиљно забринута због, како >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је наведено, „незбезбедног и непрофесионалног понашања” раније ове недеље, саопштио је министар одбране Аустралије Ричард Марлс.
Како је наведено у саопштењу објављеном на сајту Министарства, аустралијски брод ХМАС Тувумба у уторак се зауставио у међународним водама, у јапанској ексклузивној економској зони, након што му се око пропелера обмотала рибарска мрежа, преноси АП.
Док су ронилачке операције биле у току, кинески разарач се приближио аустралијском броду, па је кинески сонар на трупу представљао ризик и приморао рониоце да брзо изађу из воде, истиче се у саопштењу.
Додаје се да су рониоци задобили лакше повреде, јер су их „погодили сонарни импулси са кинеског разарача”.
Amerikanci prodaju 400 projektila vredna 2,35 milijardi dolara Japanu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Аустралија оптужује кинеску морнарицу да повредила аустралијске рониоце се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.