Лукашенко: Белорусија је преживела санкције Запада

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Nov.2023, 19:53

Лукашенко: Белорусија је преживела санкције Запада

Белорусија је издржала притисак западних санкција и има тржиште за пласман својих производа, изјавио је данас белоруски председник Александар Лукашенко. Фoто: WikimediaCommons „Преживели смо. Имамо где да продајемо наше производе, што је најважније”, рекао је он у Гомељу, на састанку >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << са особљем компаније за производњу накита Кристал, преноси РИА новости, јавља Танјуг.
Он је изразио уверење да ако постоје продавац и купац, онда никакве санкције не могу да сметају и подсетио да је забранио члановима владе да пад показатеља правдају утицајем санкција, преноси РИА Новости.
Према његовим речима, у Белорусији се посебна пажња поклања развоју нових тржишта, посебно сарадњи са земљама афричког континента.
„Са Зимбабвеом су успостављени добри односи, а очекује се узвратна посета Екваторијалној Гвинеји”, прецизирао је белоруски лидер.Лукашенко је указао на велике изгледе за развој сарадње са овим земљама и регионом у целини.
„То је важно и за рад таквих предузећа као што је производно удружење ‘Кристал’: афрички континент има велика налазишта племенитих метала и дијаманата”, навео је Лукашенко.
Si i Kišida saglasni da grade konstruktivne i stabilne kinesko-japanske odnose

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лукашенко: Белорусија је преживела санкције Запада се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.