Зимбабве: Ванредно стање у Харареу због избијања колере

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Nov.2023, 12:54

Зимбабве: Ванредно стање у Харареу због избијања колере

Зимбабве је прогласио ванредно стање у главном граду Харареу због избијања колере. Фото: Танјуг/AP Photo/Tsvangirayi Mukwazhi У епидемији је до сада преминуло десетине људи, док се за више од 7.000 сумња да је оболело, преноси Би-Би-Си.
Градске власти кажу да је епидемија која се проширила >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << градом подсетила људе на епидемију из 2008. године, у којој је умрло 4.000 људи, а најмање 100.000 оболело. „Прогласили смо ванредно стање због колере“, изјавио је градоначелник Иан Маконе, пренели су локални медији.
Власти траже помоћ да обуздају ширење епидемије и осигурају безбедну воду, наводећи да је помоћ коју добијају неадекватна.
Здравствене власти покушавају да збрину велики број пацијената, саопштила је Међународна федерација Црвеног крста (ИФРЦ). ИФРЦ наводи да нема довољно здравствених радника који би бринули о пацијентима нити залиха за заустављање преношења болести.
Зимбабве се последњих месеци бори са епидемијом колере због недостатка приступа чистој води.
Епицентар најновије епидемије је густо насељено предграђе Харареа – Кувадзана, где је евидентирана скоро половина пријављених случајева, навеле су власти Зимбабвеа. Колера је акутна инфекција танких црева узрокована конзумирањем хране или воде контаминиране бактеријом Вибрио цхолерае.
Sudar voza sa mašinom za čišćenje snega u Čikagu, skoro 40 ljudi povređeno

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зимбабве: Ванредно стање у Харареу због избијања колере се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.