Сутра облачно и ветровито,местимично киша,увече захлађење и снег на планинама

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Nov.2023, 15:15

Сутра облачно и ветровито,местимично киша,увече захлађење и снег на планинама

У Србији сутра претежно облачно и ветровито, местимично с кишом и пљусковима, који после подне могу бити праћени и грмљавином, а локално ће бити и обилнији. Фото: Градске инфо Само ће се ујутро и пре подне на југозападу, југу и југоисотку задржати углавном суво.
Ветар слаб >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и умерен, у кошавском подручју и на планинама и јак, јужни и југоисточни, на југу Баната повремено са олујним ударима, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.
Пре подне на северозападу, а после подне и увече и у осталим крајевима ветар ће бити у скретању на умерен и јак северозападни, понегде и са ударима олујне јачине.
Најнижа температура од 2 до 10, а највиша од 10 до 15 степени. Увече и током ноћи температура ће бити у осетном паду, па ће киша прећи у суснежицу и снег у брдско-планинским пределима западне, југозападне, јужне и источне Србије, али и понегде у централним пределима земље.
У Београду облачно и ветровито, повремено с кишом и пљусковима. Ветар умерен и јак, пре подне југоисточни, после подне северозападни.
Најнижа температура од 8 до 10, највиша око 13 степени.
У току ноћи температура ће бити у осетном паду, а падавине ће престати.
У Србији у суботу претежно облачно, хладно и ветровито, на северу углавном суво. У осталим крајевима местимично са кишом, у брдско-планинским пределима са снегом, нарочито на истоку и југоистоку Србије, а снег се очекује понегде и у нижим пределима.
Дуваће умерен и јак северозападни ветар, повремено са ударима олујне јачине, услед чега се на планинама очекује стварање снежних наноса. У недељу суво уз слабљење ветра, на северу земље са сунцаним интервалима, у осталом делу облачно, а само су у јужним крајевима још ујутро понегде могуће слабе падавине.
После подне и увече постепено разведравање, док се на северу очекује наоблачење, понегде уз могућност слабе кише.
Следеће седмице топлије.
У понедељак суво са сунчаним интервалима, увече на северу и западу, а у уторак и среду и у осталим крајевима киша и локални пљускови, који ће у четвртак и петак бити ређа појава, док би у већини места било суво.
Danas su raspisani pokrajinski izbori

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сутра облачно и ветровито,местимично киша,увече захлађење и снег на планинама се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.