Компанија Тенсент ће тражити чипове за обуку АИ на кинеском тржишту

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Nov.2023, 08:16

Компанија Тенсент ће тражити чипове за обуку АИ на кинеском тржишту

Кинеска технолошка компанија Тенсент саопштила је данас да ће тражити процесоре за обуку вештачке интелигенције (АИ) на домаћем тржишту, након што је Вашингтон прошлог месеца одлучио да ограничи испоруку чипова Пекингу. Foto: Pixabay/axonite Председник Тенсента Мартин Лау изјавио је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да ће та одлука САД приморати фирму да ефикасније користи своје постојеће чипове и потражи одговарајуће процесоре на кинеском тржишту, преноси Ројтерс.
Према његовим речима, Тенсент има залиху АИ чипова која спада међу највеће у Кини, тако да америчка забрана неће битно утицати на рад компаније у блиској будућности.
Лау је напоменуо да ће потез Вашингтона ипак утицати на услуге у клауду, где Тенсент клијентима продаје рачунарску снагу.
Пре увођења забрана је на кинеском тржишту полупроводника доминирала калифорнијска компанија Нвидиа.
Све већи број кинеских технолошких компанија се окреће домаћим произвођачима чипова као што је Хјуавеј технолоџис.
Ројтерс је прошле недеље пренео да је Тенсентов конкурент Баиду наручио 1.600 Асценд 910Б чипова компаније Хјуавеј.
Sutra otvaranje sajma Vinska vizija Otvorenog Balkana, od petka i za građane

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Компанија Тенсент ће тражити чипове за обуку АИ на кинеском тржишту се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.