Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Nov.2023, 06:01
Рецепт дана: Вариво од карфиола и сира
У хладном јесењем дану желимо да поједемо брз и укусан оброк који ће адекватно загрејати и заситити. Ова вариво од карфиола и ренданог сира је одлична идеја.
Фото: Pixabay/congerdesign
Састојци:
700 милилитра пилећег темељца
500 милилитра млека
200 грама рендане гауде
45 грама путера
20 грама >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << брашна
1 мала глава карфиола
1 шаргарепа
1 штап целера
со
бибер
Припрема:
Карфиол оперите и исеците на мање цветове. Ставите да се кува у шерпи са пилећим темељцем, комадићима шаргарепе и целера. Поврће кувајте око 12 до 15 минута на умереној температури док не омекша. У већој шерпи отопите путер и додајте брашно, со и бибер по жељи. Све заједно помешати. Постепено сипајте топло млеко. Мешајте смесу варјачом док се не ослободите свих могућих грудвица, а сос се згусне. Требаће вам око два минута. У мешавину на бази брашна додајте рендани сир. Добро промешајте и оставите да се сир отопи. Добијену смесу сипајте у кувану чорбицу са карфиолом. Вариво послужите топло са парчетом хлеба. По жељи можете додати и мало чилија у праху.
Пријатно!
Recept dana: Domaći tartar sos
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Вариво од карфиола и сира се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.