Танасковић: Пољопривредници неће да разговарају, све тачке договора из маја испуњене

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Nov.2023, 10:41

Танасковић: Пољопривредници неће да разговарају, све тачке договора из маја испуњене

Поводом штрајка пољопривредника који је ушао у трећи дан, министарка пољопривреде Јелена Танасковић каже да је испуњено свих 13 тачака из споразума који је у мају договорен, а да су сада достављени потпуно нови захтеви. Врата и министарства, и Владе, и Председништва су за њих >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << широм отворена, али пољопривредници неће да разговарају, истиче министарка. Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић
Министарка Јелена Танасковић каже да је претходних дана позивала представнике удружења пољопривредника на разговоре, као да их је на преговоре позвала и премијерка Србије Ана Брнабић, али да нису пристали на понуду.

Танасковић наводи да су протести политички обојени и да пољопривредници неће да разговарају.
„У последњем допису они су то написали“, рекла је министарка.
Истиче да је од 13 тачака договора из маја свих 13 испуњено, а да је у недељу добила нове захтеве.
„Споразум из маја месеца је јасно дефинисао исплату субвенција у 2023. години. Нису веровали да ће држава то спровести и зато су инсистирали да имамо потписан споразум. Супер што смо потписали. Али, зато што су просто исплаћене,субвенције се више не спомињу, осим субвенције за млеко“, каже министарка.
„Ми на састанцима нисмо имали ово што је данас у јавности“, каже министарка.
Наводи и да ће субвенције за 2024. годину износити 100 милијарди динара које ће се распоредити на 34 мере за пољопривреднике. Позвала је сва удружења пољопривредника да изнесу предлоге о расподели новца, јер је тај новац намењен управо њима.
Вучевић: Избори 17. децембра су судбински, а избор је једноставан

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Танасковић: Пољопривредници неће да разговарају, све тачке договора из маја испуњене се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.