Хамас одбацује оптужбе САД и Израела да користи болнице за војне активности

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Nov.2023, 08:17

Хамас одбацује оптужбе САД и Израела да користи болнице за војне активности

Палестинска милитантна група Хамас одбацила је данас тврдње САД и Израела да користи највећу болницу у Гази Ал Шифа као командни центар. Фото: Танјуг/AP/Hatem Moussa
„Такве изјаве дају зелено светло израелском окупатору да врши изврши још бруталних злочина у болницама, са циљем >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да уништи здравствени систем Газе“, наводи се у саопштењу Хамаса, преноси Гардијан.

Из Хамаса су позвали Уједињене нације да формирају међународни комитет који це проверити све болнице „како бисмо разоткрили лаж која је део наратива окупатора и њеног савезника, Вашингтона“.
Бела кућа је претходно саопштила да има доказе да палестинска милитантна група Хамас користи болницу Ал Шифа за своје војне операције.
„Имамо информације које потврђују да Хамас користи ту конкретну болницу за командовање и вероватно за складиштење оружја“, рекао је портпарол Савета за националну безбедност САД Џон Кирби.
Лавров: ЕУ је изгубила 250 милијарди евра због санкција Русији

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Хамас одбацује оптужбе САД и Израела да користи болнице за војне активности се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.