Вујовић: Решавамо проблем управљања отпадом у Смедереву

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Nov.2023, 19:59

Вујовић: Решавамо проблем управљања отпадом у Смедереву

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић обишла је данас у Смедереву радове на изградњи трансфер станице за претовар отпада, највећег еколошког пројекта у Подунавском округу. FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ZA ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE/ JOVANA ROŠUL/ bg Вујовић је рекла да се реализацијом овог пројекта >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << решава проблем управљања отпадом у Смедереву и околини, наводи се у саопштењу Министарства за заштиту животне средине.
„Драго ми је што сам се данас лично уверила да се радови на овом важном пројекту одвијају планираном динамиком. Поред тога што ће се на овом месту радити претовар отпада из Смедерева, уједно ћемо задовољити и потребе свих околних села. Трансфер станица је предуслов и за затварање и санацију градске депоније у близини, а отпад ће се према плану возити на регионалну депонију у Панчеву, коју ћемо модернизовати“, рекла је министарка.
Оне је позвала све грађане Смедерева и околине да се припреме, јер је следећи корак одвајање отпада у домаћинствима и додала да ће за то бити обезбеђена неопходна опрема.
„Тиме ћемо комплетно решити проблем управљања отпадом и унапредити квалитет живота грађана“, додала је Вујовић.
Како се наводи у саопштењу, министарка је истакла да се у Смедереву реализују и други еколошки пројекти од великог значаја за грађане.
„Министарство које водим је обезбедило средства за замену дотрајалог котла на угаљ савременим котлом на пелет у Основној школи ‘Доситеј Обрадовић’ у Вранову и ти радови се приводе крају. Претходних година смо у смедеревском насељу Сењак мењали котао у вртићу, на који су сада прикључени и други објекти, односно на еколошки прихватљивији енергент греје се више од 15.000 квадрата. Тиме смо унапредили квалитет ваздуха у овом делу Смедерева“, истакла је Вујовић.
Република Србија од данас власник 100 одсто Ер Србије

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вујовић: Решавамо проблем управљања отпадом у Смедереву се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.